Beismerte a késes támadásokat a Bécsben elfogott afgán férfi

A gyanúsított tagadta, hogy támadásai politikai indíttatásúak voltak.

MTI
2018. 03. 08. 19:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beismerte a korábban őrizetbe vett huszonhárom éves afgán férfi, hogy ő szúrt és sebesített meg súlyosan egy háromtagú osztrák családot és egy negyedik embert Bécsben – közölte az osztrák rendőrség csütörtökön.

A beszámoló szerint a férfi „rossz, agresszív hangulata és élethelyzetével kapcsolatosan érzett feldúltsága” miatt hajtotta végre a támadásokat. A rendőrség közleménye szerint a gyanúsított tagadta, hogy támadásai politikai indíttatásúak voltak.

A rendőrség szóvivőjének korábbi közleménye szerint a gyanúsítottat azt követően fogták el, hogy Bécs Leopoldstadt kerületében szerda este megkéseltek egy húszéves férfit, akit a mentők életveszélyes sérüléssel vittek kórházba. Az újabb jelentések szerint a húszéves áldozat szintén afgán állampolgárságú, szemben a korábbi beszámolókkal, amelyek csecsen származásúként említették.

Fél órával az említett támadás előtt a gyanúsított egy másik helyszínen, de ugyanabban a kerületben egy háromtagú osztrák családot – egy hatvanhét éves apát, egy ötvenhat éves anyát és tizenhét éves lányukat – késelt meg. Az apát a szívén érte a szúrás, és a helyszínre a támadás után nem sokkal kiérkező rendőrök egyike élesztette újra.

A hírügynökségek értesülései szerint az apa még életveszélyes állapotban van, az anya és a lányuk már nem, és nincs már életveszélyben a húszéves áldozat sem. A rendőrség nem közölt további részleteket velük kapcsolatosan.

A család elleni támadás az első beszámolók szerint „véletlenszerűnek” tűnik, a támadó közölte a rendőrséggel, hogy ismerte a negyedik, vele azonos állampolgársággal rendelkező áldozatát, és „kifejezetten kereste”, mert „felelősnek tartja korábbi kábítószer-függőségéért”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.