Bombariadó volt a szlovák parlamentben

„A Sorosról és az állam megdöntéséről szóló handabanda után már minden lehetséges.”

MN
2018. 03. 08. 11:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombariadót jelentettek a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa épületében március 8-án reggel. A TASR hírügynökségnek a Szlovák Nemzeti Tanács sajtófelelőse, Zuzana Čižmáriková erősítette meg a hírt.

A Hospodárske Noviny lap portálján kicsit eltérő információ jelent meg, ahol Tomáš Kostelník, Andrej Danko házelnök szóvivője szerint: „Több alkalmazott névtelen e-mailt kapott. Jelenleg az épületet lezárták, de evakuációra nem volt szükség. A rendőrök átvizsgálják az épületet, senkit nem engednek be, de ki sem” – említette a szóvivő, majd hozzátette, hogy a parlamenti hivatal a rendőrséggel együttműködve megteszi a szükséges intézkedéseket.

Csütörtökön egyébként a Smer tartott volna sajtótájékoztatót a parlamentben 10.30 órai kezdettel, az aktuális belpolitikai válsággal kapcsolatosan, erre végül a párt székházában került sor.

Igor Matovič közösségi oldalán tette közzé a bombariadóról szóló kommentjét, amelyben azt írja, figyelemelterelési indítéka is lehet az ügynek: „Új stratégia? A Sorosról és az állam megdöntéséről szóló handabanda után már minden lehetséges. Kerül, amibe kerül, el kell terelni a figyelmet a Ján Kuciak meggyilkolásának ügyében levonható következtetésekről, miszerint SMER = MAFFIA, Fico pedig a capo di tutti capi – azaz a legfőbb főnök” – olvasható a posztjában.

Idén ez a harmadik bombariadó Szlovákiában – jegyzi meg a Felvidék.ma. Február 22-én Pozsonyban az összes bíróságot, így a Legfelsőbb Bíróság épületét is ki kellett üríteni, mely egyben a Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériumának székhelye is.

Február 15-én ugyancsak Pozsonyban ismeretlen bejelentő tudatta, hogy a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumában bombát helyeztek el. A bejelentés valótlannak bizonyult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.