Elfogták a szülei megölésével vádolt amerikai diákot

James Eric Davist több mint száz rendőr kereste a Közép-michigani Egyetem környékén.

MN
2018. 03. 03. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat hajnalban elfogták a Közép-michigani Egyetemen történt kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét, a 19 éves James Eric Davist – közölték az MTI összefoglalója szerint a michigani hatóságok.

Davis a szüleit lőtte agyon, amikor érte mentek az egyetem kollégiumába, hogy hazavigyék a tavaszi szünidőre. Elfogásakor nem tanúsított ellenállást. Azt egyelőre nem közölték, hogy hol fogták el. Tette után elmenekült, és látták egy vonaton, amelyre a Mount Pleasantben lévő egyetemi campus északi végében lehet fölszállni.

Több mint száz rendőr kereste Davist az egyetem környékén. Az intézmény épületeiben „biztonsági rendszabályokat” léptettek életbe, minden belső ajtót bezártak, és senki nem hagyhatta el az épületeket. A diákokért a városba érkezett szülőket megkérték, hogy menjenek az egyik közeli hotelbe, amíg a gyanúsított kézre kerítésére indított akció tart.

A rendőrség korábban azt közölte: feltételezik, hogy a gyilkosság valamilyen „családi probléma” miatt történt. Szintén rendőrségi közlés szerint Davist csütörtök éjjel a campus rendőrsége kórházba szállította kábítószer-problémák – feltehetően túladagolás – miatt. További részleteket nem közöltek.

James Eric Davis Jr. a másodévesek hallgatói nyilvántartásában szerepel. 

A Detroittól mintegy kétórányira északnyugatra fekvő Mount Pleasantben található Közép-michigani Egyetem az állam egyik legnagyobb egyeteme, 20 ezer nappali tagozatos és 7000 online hallgatója van.

Ez idén a 12. lövöldözés az Egyesült Államokban a CNN szerint. Az országban, ahol annyi fegyver van forgalomban, amennyi a lakosainak száma, gyakoriak a fegyveres támadások; legutóbb február 14-én halt meg 17 ember egy középiskolai lövöldözésben, Floridában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.