Elítélték Németországban az Iszlám Állam három tagját

Alvó terroristák voltak, menekültek között elrejtőzve szivárogtak be.

MTI
2018. 03. 12. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németországi Hamburgban elítélték az Iszlám Állam terrorszervezet három szíriai állampolgárságú tagját. A hamburgi tartományi felsőbíróság szerint a három férfi úgynevezett alvó terrorista volt. A menekültek között elrejtőzve szivárogtak be Németországba 2015-ben azzal a feladattal, hogy álljanak készen terrortámadás végrehajtására. Egyiküket hat és fél év szabadságvesztésre ítélték külföldi terrorista szervezetben viselt tagság miatt. A másik kettőt enyhébb, három és fél év szabadságvesztésre ítélték arra hivatkozva, hogy a bűncselekmény elkövetésekor fiatalkorúak voltak.

A bíróság a per harminc tárgyalási napja alatt arra a meggyőződésre jutott, hogy a három férfi ugyanolyan terroristacsoportot alkotott, mint a 2015 novemberében Párizsban történt merényletsorozat elkövetői, de lebuktak, mielőtt aktiválták volna őket. Ezt támasztja alá az egyik vádlott beismerő vallomása is.

A német hatóságok minden bizonnyal súlyos terrorcselekményt akadályoztak meg a csoport nemzetközi együttműködés révén sikerült elfogásával. A terroristáknak ugyan még nem voltak konkrét terveik, amikor 2016 szeptemberében őrizetbe vették őket Schleswig-Holstein tartománybeli menekültszállásokon, de egész biztosan merényletek elkövetésének szándékával érkeztek az országba, és sok a párhuzamosság esetük és a párizsi támadássorozat között – emelték ki az ítélet indoklásában a Norddeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.