Előadás közben lezuhant és meghalt a Cirque du Soleil légtornásza

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Cirque du Soleil egy akrobatája halálos balesetet szenvedett előadás közben.

MTI
2018. 03. 19. 9:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 38 éves Yann Arnaud, aki 15 éve volt a társulat tagja, a VOLTA című produkció egyik mutatványa közben zuhant le szombat este a floridai Tampában. A férfit azonnal kórházba szállították, ám belehalt a sérüléseibe.

„Az egész Cirque du Soleil családot megrázta és lesújtotta a tragédia” – mondta Daniel Lamarre, a Cirque du Soleil Entertainment Group elnöke. Hozzátette: „a következő napokban, hetekben Yann családjának és az összes alkalmazottunknak, különösen a VOLTA csapatának a támogatására fogunk összpontosítani”.

A Tampa Bay Times című helyi lap szerint a baleset akkor történt, amikor Arnaud és egy másik légtornász egy-egy hevederbe kapaszkodva lengtek a színpad felett. Arnaud hirtelen elvesztette a fogást a szíj végén lévő karikán, és lezuhant.

A társulat törölte a vasárnapra meghirdetett további két előadását Tampában, és teljes együttműködést ígért a hatóságokkal a baleset kivizsgálásában.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Cirque du Soleil egy akrobatája halálos balesetet szenvedett előadás közben. 2013-ban Sarah Guyard-Guillot a közönség szeme láttára halt szörnyet egy Las Vegas-i előadás közben, amikor több mint 20 méter magasból a mélybe zuhant egy légi csatajelenetben.

Két évvel ezelőtt pedig egy műszaki alkalmazott, Olivier Rochette, a társulat egyik társalapítójának a fia halt meg egy technikai balesetben.

A Cirque du Soleilt egy utcai előadóművészekből álló húszfős csoport alapította 1984-ben. A québeci központú szervezetnek ma már több ezer alkalmazottja van, köztük 1300 művész ötven különböző országból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.