Finnországban tárgyalnak Észak- és Dél-Korea képviselői

A skandináv állam nem közvetít, csak „előmozdítja” az eseményeket.

MTI
2018. 03. 19. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Finnországban diplomáciai tárgyalások folynak Észak- és Dél-Korea képviselői között – jelentette be hétfőn a finn külügyminisztérium, amely „előmozdító” szerepet játszik.

Timo Soini finn külügyminiszter elmondta az STT finn hírügynökségnek, hogy Finnország lehetővé tette a találkozót, de még közvetítőként sem vesz részt benne. Egyéb részletet nem közölt.

Vasárnap érkezett Helsinkibe Csho Kangil, a phenjani külügyminisztérium amerikai ügyekért felelős illetékese. Az STT úgy tudja, hogy a dél-koreai biztonsági szakértőkön kívül a látogatása két napja alatt találkozni fog amerikai diplomatákkal, köztük Kathleen Stephensszel, aki az Egyesült Államok nagykövete volt korábban Szöulban.

A helsinki megbeszéléseket megelőzően Ri Jongho észak-koreai külügyminiszter Stockholmban járt, és a svéd külügyminiszterrel tárgyalt az észak-koreai nukleáris kérdés békés megoldásának lehetőségéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.