Gyújtópalackokat hajigáltak Törökország koppenhágai nagykövetségére

Épületkárok keletkeztek, de senki sem sérült meg.

MTI
2018. 03. 19. 14:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyújtópalackokat hajigáltak hétfőn ismeretlen tettesek Törökország koppenhágai nagykövetségére, de senkinek sem esett baja – közölte a dán rendőrség a Reuters hírügynökséggel.

A támadás a reggeli órákban történt, ekkor az épületben nem tartózkodott senki. Legalább két ember dobált Molotov-koktélokat a külképviseletre. A támadás következtében kisebb károk keletkeztek az épület külső részében.

Folyamatban van a helyszínelés, és a rendőrség egyelőre senkit sem vett őrizetbe.

Egy héttel ezelőtt Németországban több török intézményt ért támadás. Német lapok azt írták biztonsági forrásokra hivatkozva, hogy a terrorszervezetként nyilvántartott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) állhatott a támadások mögött, amelyekkel bosszút akar állni a kurdok lakta, északnyugat-szíriai Afrínnál indított török hadművelet miatt.

 

Az Olajág hadművelet január 20-i kezdete óta megrongáltak vagy felgyújtottak több németországi mecsetet, amelyek a török állami vallásügyi hivatallal (Diyanet) szoros kapcsolatban álló németországi Török Iszlamista Vallási Intézmények Uniójának (Ditib) hálózatához tartoznak, és gyújtogatásos támadást hajtottak végre több török kulturális intézmény ellen is. A PKK-t 1993 óta tartják nyilván terrorszervezetként Németországban, híveinek száma a legutóbbi, 2017-es becslések szerint 14 500 körül lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.