Házakat öntött el a víz Ausztráliában a heves esőzések miatt

Queensland bizonyos területeire egy hét alatt egy méternyi csapaték zúdult, ciklon is fenyegeti az észak-ausztráliai térséget.

MTI
2018. 03. 11. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 200 házat öntött el a víz vasárnapra Ausztrália északi részében a napok óta tartó heves esőzések következtében. A lakóházak Ingham és Innisfail településeken áztak be, több embernek ideiglenesen el kellett hagynia otthonát.

Queensland szövetségi állam egyes részein a múlt hét vége óta több mint 1000 milliméter eső esett – jelentette az ausztrál meteorológiai szolgálat.

Egy általános iskolai kirándulócsoport hat napja egy kalandpark melletti táborhelyen rekedt a vízzel elárasztott utak miatt. Négy gyerek megbetegedett, őket mentőhelikopterrel szállították el szombaton, a többiek, mintegy 70 ember – gyerekek és tanáraik – vasárnap tudták elhagyni a Tully városhoz közeli táborhelyüket.

Szombat óta némileg csökkent a csapadék mennyisége a térségben, de jövő hétre újabb esőzések várhatók, és ciklon is fenyeget az ausztrál meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.