Huszonnégyen meghaltak egy drogrehabilitációs központban keletkezett tűzben

Az első vizsgálatok szerint a tüzet az elektromos vezeték hibája okozhatta a faszerkezetű épületben.

MTI
2018. 03. 02. 7:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb adatok szerint huszonnégyen meghaltak, négyen megsérültek egy drogrehabilitációs központban keletkezett tűzben pénteken Baku belvárosában – közölték a helyi hatóságok. Az első vizsgálatok szerint a tüzet az elektromos vezeték hibája okozhatta a faszerkezetű épületben. Korábban az APA azeri hírügynökség azt írta, hogy harmincan haltak meg.

A beszámolók szerint a halálos áldozatok gyakorlatilag mozgásképtelen, ágyhoz kötött betegek voltak, akik nem tudtak kimenekülni a tűzből. A helyszínre érkezett tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat. Harmincnégy embert kimenekítettek az épületből. Négy sérültet kórházba szállítottak.

A kaukázusi köztársaságban gyakoriak a tüzek a lakóépületekben és a tömegközlekedési eszközökön. Néhány éve, 2015 májusában tizenöt ember meghalt egy többemeletes épületben Baku külvárosában. 1995-ben kétszáznyolcvankilencen haltak meg egy tűzben a szovjet időben épült és rossz műszaki állapotú metróban a fővárosban. Ez volt a világ metróiban történt szerencsétlenségek közül a legsúlyosabb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.