Ír vandálok markolóval fosztogattak egy Lidlt, de a német széf ellenállt

Viszonylag könnyen rátaláltak a mackóra, de az nem adta meg magát. A hó miatti bénultságot használták ki.

Kuthi Áron
2018. 03. 04. 16:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kihasználva a rendkívüli időjárást, a hó miatt járhatatlan utakat, ír huligánok kifosztottak egy Dublin melletti Lidl áruházat, és hogy eltereljék a rendőrség figyelmét, tucatnyi gépkocsit még fel is gyújtottak. A péntekről szombatra elkövetett csoportos rablás órákon át háborítatlanul folyt az Írországban évszázada nem tapasztalt, félméteres hóban, az elkövetők egy markolós munkagépet is elkötöttek. Már javában tartott a Lidl kifosztása, amikor a vandálok a markolóval elkezdték bontani a tetőszerkezetet. Az áruházat annyira megrongálták, hogy a könnyűszerkezetes épület összerogyott. A munkagéppel sikerült megkaparintani az áruház széfjét, amelyet később markolókanállal akartak kinyitni, sikertelenül.

Az esetről több videofelvétel is készült, az egyiken az is látható, hogy a randalírozás vége felé a rendőröket egyesek hógolyóval is megdobálják. A helyi rendőröket sikerült is meghátrálásra késztetni, ezért később katonai járművekkel érkezett erősítés a főváros külvárosának számító Tallaghtba. Egy másik felvételen az látható, hogy egy férfi üdvözült ábrázattal mutatja, mit sikerült eltulajdonítania. A német áruházlánc nem kommentálta az esetet, a rendőrség is csak annyit mondott, hogy a kár jelentős. 

A hatóság kilenc embert állított elő, de a felvételek alapján ennél sokkal többen voltak részesei a fosztogatásnak. A szigetországban rendkívüli helyzetet okozó, több ezer lakost áram nélkül hagyó, Emma névre keresztelt hóvihar után a hirtelen olvadás miatt jelenleg árvízkészültség van érvényben. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.