Izraeli katonai titkok kerültek ki az internetre

Vizsgálják, hogy hackertámadás vagy kiszivárogtatás áll-e a háttérben.

MTI
2018. 03. 06. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli védelmi minisztérium egyik szigorúan titkos dokumentuma került ki az internetre – közölte kedden a Háárec című napilap. Az Avigdor Liberman tárcavezető saját kezű aláírásával ellátott dokumentum a lapértesülés szerint az izraeli hadsereg ütőképességéről, illetve katonai eljárásairól tartalmaz bizalmas adatokat.

Egyelőre nincs tisztázva, hogy az irat nyilvánosságra kerülése mögött a minisztérium vagy a hadsereg hibája, esetleg hackertámadás húzódik meg. A Háárec szerint a dokumentum legalább két helyen említ olyan védelmi rendszereket, illetve mechanizmusokat, amelyek létét a zsidó állam hadserege eddig titokban tartotta. Mint a hadsereg egyik szóvivője a lapnak elmondta: az egyik rendszer olyannyira titkos, hogy még a nevét sem lehet említeni egy telefonbeszélgetésben.

Másik leleplezés egy katonai egység különleges eljárásmódját érinti. Ennek nyilvánosságra hozatala most behatárolhatja az izraeli erők katonai lehetőségeit. A hadsereg szóvivője azt közölte a Hááreccel: a nyilvánosságra hozatal súlyos hiba volt az információs biztonság tekintetében. Hozzátette: az ügyben vizsgálatot rendeltek el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.