Jean-Marie Le Pennek vissza kell fizetnie a jogtalanul felvett uniós pénzeket

Mintegy 100 millió forintnyit kell visszafizetnie az EU részére a Nemztei Front volt elnökének.

MTI
2018. 03. 07. 15:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia Nemzeti Front (FN) három európai parlamenti (EP-) képviselőjének, köztük Jean-Marie Le Pen volt pártelnöknek vissza kell fizetnie az asszisztenseik után jogtalanul felvett uniós pénzeket – döntött szerdán az Európai Bíróság.

Az Európai Parlament illetékes szervei 2016-ban megállapították: Jean-Marie Le Pen, Bruno Gollnisch és Mylene Troszczynski jogtalanul vettek fel uniós pénzeket asszisztenseik után, akik a képviselői tevékenységükhöz nem kapcsolódó munkát végeztek. Le Pennel 320 ezer, Gollnischsal 275 ezer, Troszczynskivel pedig 56 ezer eurót akar visszafizettetni a testület, amely a bérük és költségtérítésük jelentős csökkentését rendelte el.

A képviselők a luxembourgi székhelyű Európai Bírósághoz fordultak az EP döntésének visszavonását kérve, mondván, hogy a pénzek visszatartása akadályozza őket a mandátumuk hatékony gyakorlásában.

Szerdai ítéletében a törvényszék elvetette a panaszosok érvelését, és az Európai Parlamentnek adott igazat.

Az uniós parlament hasonló okokból Jean-Marie Le Pen lányától, a Nemzeti Frontot jelenleg vezető Marine Le Pentől is közel 340 ezer eurót követel vissza, mivel ennyi pénzt fizetett ki két asszisztensének, aki nem a képviselői irodában, hanem a FN-nak dolgoztak. Ebben az ügyben még nem tűzték ki az ítélethirdetés időpontját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.