Kemény lépés a katasztrófa után: felfüggesztették az egész légitársaságot

Szúrópróbaszerű ellenőrzést tartott a Szaratovszkije Avialinyiinél.

MTI
2018. 03. 20. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóság azutánn döntött így, hogy szúrópróbaszerű ellenőrzést tartott a Szaratovszkije Avialinyii légitársaságnál, amelynek egy An–148-asa február 11-én lezuhant Moszkva közelében. Bejelentették azt is, hogy április 27-ig a szaratovi cég személyzetét újabb teszteknek és ellenőrzéseknek vetik alá.

A Szaratovszkije Avialinyii gépparkja a katasztrófa előtt hat An–148-asból, ugyanennyi Jak–42-eseből és két Embraer–190-esből állt.

A légitársaság Orszkba tartó An–148-asa február 11-én négy perccel a felszállása után eltűnt a radarok képernyőjéről. A gép lezuhant, 65 utasa – köztük három gyermek – és hatfős személyzete életét vesztette. A gép feketedobozainak vizsgálata megállapította, hogy a mérőműszerek – feltehetően a jegesedés miatt – eltérő repüléssebességi adatokat mutattak, ami hozzájárult a balesethez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.