Legalább harmincöt ember életét oltotta ki egy rakéta Damaszkuszban

A rakétát a lázadók lőhették föl.

MTI
2018. 03. 20. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Damaszkuszban rakéta robbant fel egy zsúfolt piacon kedd este, a támadásban legalább 35 ember meghalt – jelentette a SANA szíriai hírügynökség a fővárosi kórház igazgatójára hivatkozva.

Haiszam el-Huszeini a hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy az egészségügyi központba 35 holttestet szállítottak. Az állami televízió szerint a hivatalos szóhasználattal terroristáknak nevezett lázadók indították a rakétát, amely a Damaszkusz keleti részében fekvő Dzsaramana külvárosban csapódott be. Sok a sebesült is. A rendőrség a SANA hírügynökségnek korábban még 23 halálos áldozatról számolt be.

A szíriai belháború eseményeiről kiterjedt aktivistahálózata révén rendszeresen beszámoló Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) 34 halottról, köztük 21 civilről számolt be. A forrás nem zárta ki, hogy a halálos áldozatok száma növekedhet, mivel több sebesült állapota súlyos.

Dzsaramana közel van Kelet-Gútához, ahol hetek óta kemény harcok folynak a kormányerők és a felkelők között, akik naponta lövik a szíriai fővárost rakétákkal és aknavetőkkel. Hónapok óta a keddi a legsúlyosabb ilyen támadás. Damaszkusz közelében ez a felkelők utolsó erőssége.

Az elmúlt négy hónapban legalább 178 ember, köztük 25 gyerek és 23 nő halálát okozták a Damaszkuszra és környékére kilőtt rakéták.

Az OSDH később jelentette, hogy legalább 29 civil lelte halálát kedden a szíriai kormányerők légi- és tüzérségi támadásaiban Kelet-Gúta legnagyobb városában, Dúmában. Az OSDH legfrissebb adatai szerint legalább 1499 civil, köztük 308 gyerek és 188 nő vesztette életét Kelet-Gútában a szíriai kormányerők és szövetségeseik támadásaiban február 18. óta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.