Legalább tizennégy ember, köztük négy kisgyerek fulladt az Égei-tengerbe

A huszonegy utasból hárman biztosan túlélték a balesetet. Ők úszva érték el az Agathoniszi szigetet.

MN
2018. 03. 17. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török partokról Görögországba átjutni szándékozók hajóján huszonegyen lehettek, és még nem sikerült az összes utast megtalálni. Hárman biztosan túlélték a balesetet. Ők úszva érték el az Agathoniszi szigetet. Legalább tizennégyen fulladtak az Égei-tengerbe, köztük négy kisgyerek – közölte a görög kikötői rendőrség.

Az Európai Unió és Törökország között két évvel ezelőtt született megállapodás értelmében Ankara minden illegálisan Európába érkező embert visszafogad, az Európai Unió pedig minden visszaküldött, illegálisan próbálkozó szíriai állampolgár helyett befogad egy Törökországban élő szíriai menekültet. A megállapodás, valamint a nyugat-balkáni országok határainak lezárása 2016 elején sikeresen megfékezte a menedékkérők tömeges beáramlását Görögország felől – írja az MTI.

„Sohasem fogunk és nem is szabad hozzászokni ahhoz, hogy emberek, gyerekek vesztik életüket az Égei-tengeren” – kommentálta az eseményeket Dimitrisz Vicasz görög védelmiminiszter-helyettes. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának görögországi irodája lesújtottságának adott hangot az újabb tragédiát követően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.