Lemondott a norvég miniszter, mert terroristák támogatásával vádolta az ellenzéket

Az igazságügy-miniszter ugyan bocsánatot kért, de nem tartották őszintének a gesztust.

MN
2018. 03. 20. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejelentette lemondását Sylvi Listhaug norvég igazságügy-miniszter, akivel szemben bizalmatlansági indítványról szavaztak volna kedden a parlamentben – írja az MTI.

A Facebookon közzétett elhatározásával Listhaug egybehangzó kommentárok szerint az összeomlástól mentette meg a kisebbségben kormányzó norvég kormánykoalíciót.

Az ellenzék azért kezdeményezett bizalmatlansági indítványt a parlamentben a jobboldali populista Haladó Párthoz tartozó miniszterrel szemben, mert Listhaug egy korábbi Facebook-bejegyzésében azzal vádolta meg a szociáldemokrata Munkáspártot, hogy előrébb helyezi a terroristák jogait az ország biztonságánál. Az ügy hatalmas politikai vihart kavart az országban, és bár a miniszter utóbb bocsánatot kért szavaiért, az ellenzék nem tartotta a gesztust kellően őszintének.

Norvég sajtóhírek szerint az Erna Solberg vezette kisebbségi kormány arra készült, hogy a bizalmatlansági indítvány sikere esetén lemond.

A szélsőjobboldali Anders Behring Breivik 2011 júliusában a Munkáspárt ifjúsági táborában mészárolt le 69 embert Utoya szigetén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.