Lezuhant egy helikopter New Yorkban

A tragédiában öten életüket vesztették.

MTI
2018. 03. 12. 5:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezuhant egy helikopter a New York-i East River tengerszorosban, a tragédiában öten életüket vesztették – jelentette be az amerikai rendőrség, erről az MTI tudósított.

Két utas a helyszínen halt meg, hárman kórházba szállítás után – erősítette meg Eric Phillips, az amerikai nagyváros polgármesteri hivatalának szóvivője. Egy embert, a pilótát viszont sikerült kimenteni – tette hozzá Twitter-üzenetében.

Daniel Nigro, a New York-i tűzoltóság főparancsnoka sajtótájékoztatóján hatalmas tragédiának nevezte a történteket. A búvárok 15 méter mélyen, 4 Celsius-fokos vízben és erős sodrásban találtak a felfordult helikopterre – mondta el a parancsnok.

Eric Phillips szóvivő elmondta, a helikopter olyan típusú volt, amelyet turisztikai cégek előszeretettel használnak. Az amerikai szövetségi légi közlekedési hivatal szóvivője kifejtette, hogy egy Eurocopter AS350 típus szenvedett szerencsétlenséget. A baleset a New York-i polgármesteri rezidencia, Gracie Mansion közelében történt.

Mint Phillips írta, egy kisebb armadányi mentőhajó kutatott a túlélők után.

A Twitteren közzétett egyik videón egy piros színű helikopter látható, ahogy a víznek csapódik, majd oldalára borul, miközben rotorjai a vizet verdesik.

Korábbi értesülések szerint a pilóta ki tudta szabadítani magát, és egy arra járó vontatóhajó vette fel a fedélzetére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.