Lezuhant egy kisrepülő Manila közelében, többen meghaltak

A kétmotoros gép egy lakóépületre zuhant, tízen meghaltak.

MTI
2018. 03. 17. 14:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz ember – köztük gyerekek és fiatalok – vesztették életüket egy kisrepülő-szerencsétlenségben a Fülöp-szigeteki főváros, Manila közelében szombaton – közölték az illetékes hatóságok. A Piper 23 Apache típusú, kétmotoros repülő egy lakóépületre zuhant. A Lite Air Express személyszállítási és szállítmányozási vállalat által működtetett eszköz épphogy felszállt Plaridel városka repülőteréről, amikor a tragédia bekövetkezett – tette hozzá Eric Apolonio, a Fülöp-szigeteki polgári repülési hatóságok szóvivője.

Az ország északi részén található Laoagba tartó repülőgép fedélzetén a pilótával együtt öten utaztak. A többi halálos áldozat – köztük egy 7 és egy 10 éves gyerek, valamint egy 17 éves fiatal – a lakóépületben tartózkodott. Médiaértesülések szerint a család éppen az ebédjét költötte el, amikor a kisrepülő becsapódott a házukba. Két embert a szerteszét szóródó roncsdarabok sebesítettek meg.

A ház leégett, a Piper 23 Apache-ből pedig csak roncsok maradtak. Szemtanúk szerint a kisrepülő először egy fába és egy villanyoszlopba csapódott.

A polgári repülési hatóságok a nyomozás idejére elrendelték a Lite Air Express működésének felfüggesztését. A baleset oka egyelőre ismeretlen, de feltételezések szerint egy kedvezőtlen légáramlat is közrejátszhatott a szerencsétlenségben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.