Március 15-én térfigyelő kamera fogadta az MTI újságíróit

A közmédiánál nem érezték a forradalom szellemiségét.

MN
2018. 03. 16. 21:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamerával figyelik a Magyar Távirati Irodában dolgozó újságírókat, legalábbis ez derül ki a lapunkhoz eljutott információkból. Ahogyan azt az MTI-ben korábban és jelenleg is dolgozó újságírók beszámolóiból kiderül, a térfigyelő kamerát március 15-re virradóra szerelték fel az irodában. A kamera elsősorban a külpolitikai rovatnál dolgozó kollégák megfigyelését szolgálhatja. Márpedig, ahogyan arra egy volt MTI-s újságíró felhívta a figyelmünket, korábban a külpolitika rovatot érintette a legkevésbé az elmúlt években lezajlott kádercsere: ott többségében az intézménynél régóta dolgozó, a kormányt kritikusabban megítélő, több nyelven elboldoguló szakemberek dolgoznak. Úgy tudjuk, voltak, akik panasszal fordultak a vezetőséghez. 

Az időzítés egyébként nem sikerülhetett volna rosszabbul, hiszen a kamerát éppen március 15-én telepítették. Ez pedig nehezen egyeztethető össze a Pilvax-kör által 1848-ban véglegesített 12 pont közül a legelsővel, ami így szól:

Kívánjuk a sajtó szabadságát, cenzúra eltörlését.

Kérdéseinkkel megkerestük az MTI szerkesztőségét és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-t. Ha választ kaptunk, cikkünket frissítjük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.