Meghalt a támadó az újabb iskolai lövöldözésben

Tűzharcot vívott a biztonsági őr a lövöldöző diákkal.

MN
2018. 03. 20. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaira tüzet nyitó diák meghalt, egy diáklány életveszélyesen, egy fiú pedig könnyebben megsérült Maryland állam egyik középiskolájában – tudta meg a CNN hírtelevízió.

A lövések helyi idő szerint reggel 8 óra körül dördültek el az Egyesült Államok Maryland államában, a Great Mills High School nevű oktatási intézményben.

A hatósági bejelentés korábban még arról szólt, hogy hárman életveszélyes sérülést szenvedtek, egyikük maga lövöldöző. Ezt a St. Mary megyei seriff, Tim Cameron mondta el, aki hozzátette: mind a három sérültet kórházba vitték.

Arról is beszámolt, hogy a nagyobb bajt az iskola biztonsági tisztje akadályozta meg, aki beavatkozott, miután meghallotta, hogy valaki rálőtt egy diáklányra. A CNN szerint szabályos tűzharc alakult ki a biztonsági őr és a tűzet nyitó, fegyveres diák között. A diák megsebesült, ám a biztonsági őr sértetlen maradt.

Kedd reggel az amerikai média tudósított a Washingtontól autóval mintegy másfél órányi útra, délkeletre levő településen történtekről.

A helyi rendőrség az eset után hamar bejelentette, hogy a helyzet az ellenőrzése alatt áll, és hogy az iskolát rövidebb időre bezárták. A szülőket arra kérték, hogy ne menjenek a helyszín közelébe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.