Merényletet kíséreltek meg a palesztin miniszterelnök ellen

Robbanás történt a kormányfő konvoja mellett. Rámi Hamdalláh nem sebesült meg.

MTI
2018. 03. 13. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ciszjordániai Rámalláhból Gázába látogató kormányfő konvoja mellett robbanás történt, amelyben többen könnyebben megsebesültek, de Rámi Hamdalláhnak nem esett bántódása, és folytatta gázai útját.

A palesztin kormányfő a két legnagyobb palesztin politikai frakció, a Ciszjordániát irányító, mérsékeltnek tekintett Fatah és a Gázai övezetet kormányzó radikális iszlamista Hamász megbékélési folyamatának jegyében látogatott el a Földközi-tenger keskeny parti sávján elterülő Gázai övezetbe.

A miniszterelnököt elkísérte útjára Madzsid Faradzs, a palesztin hírszerzés vezetője is, de neki sem esett bántódása. A pokolgép az őket védő biztonsági őröket sebesítette meg.

A robbanószerkezetet Bét Hanún városka mellett, egy út menti oszlop tövében ásták el, és a konvoj elhaladásakor hozták működésbe. A Jediót Ahronót című újság honlapja, az Ynet szerint öt-hét biztonsági ember sebesült meg könnyebben a merényletkísérletben, s az őket szállító gépkocsikban súlyos kár keletkezett. Izrael felajánlotta a sebesültek kórházi ellátását.

Hamdalláh egy új víztisztító létesítmény felavatására érkezett az övezet északi részébe, miután már öt hónapja nem kereste fel Gázát a Fatah és a Hamász megbékélési folyamatának megtorpanása miatt.

„Ami ma Gázában történt velem, csak jobban ösztökél majd egységünk elérésére, s a történtek ellenére vissza fogok térni” – utalt avatási beszédében a kormányfő az ellene megkísérelt merényletre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.