Pápai vizit a Baltikumban

Több út is vár még idén a katolikus egyházfőre.

MTI
2018. 03. 09. 18:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Litvániába, Lettországba és Észtországba látogat szeptember 22. és 25. között Ferenc pápa – jelentette be pénteken a Vatikán sajtóirodája.

A közlemény szerint a katolikus egyházfő utazása során Litvániában a fővárosba, Vilniusba és Kaunasba, Lettországon belül a fővárosba, Rigába és Aglonába – itt fontos Mária-kegyhely található –, valamint Észtország fővárosába, Tallinnba látogat útja során.

A pápa részletes programját a következő napokban hozzák nyilvánosságra.

A katolikus egyházfőnek ez a második bejelentett útja az idén. Ferenc pápa még ezelőtt, június 21-én Genfbe látogat, ahol részt vesz az Egyházak Világtanácsának (WCC) hetvenedik évfordulójának alkalmából tartandó ünnepségen. A WCC-nek 348 tagja van, a szervezet protestáns, anglikán, ortodox, ókatolikus és egyéb egyházi közösségeket tömörít a világ több mint 110 országából, a római katolikus egyház azonban nem tagja, csak megfigyelői státussal van jelen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.