Putyin nem készül újabb alkotmányreformra

Szerinte nevetséges az a feltételezés, hogy 2030 után vissza akar majd térni a hatalomba.

MTI
2018. 03. 18. 21:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin újraválasztott orosz államfő kijelentette, hogy nem készül újabb alkotmányreformra.

A 65 éves elnök, akinek 2024-ben jár majd le az új mandátuma, Moszkvában vasárnap éjjel újságíróknak nyilatkozva nevetségesnek nevezte azt a feltételezést, hogy 2030 után vissza akar majd térni a hatalomba.

Elismerte, hogy gondolkodik mind a miniszterelnök személyéről, mind a kormány összetételéről, de leszögezte, hogy a kabinet átalakítása csak a május 7-i elnöki beiktatás után várható.

Putyin, aki az este folyamán a választási stábját felkeresve annak fontosságáról beszélt, hogy az orosz politikai erőket a nemzeti érdekek vezéreljék, a média képviselői előtt elmondta, hogy a választások után találkozni kíván vetélytársaival.

Oroszország kész együttműködni Nagy-Britanniával a Szkripal-ügy felderítésében – jelentette ki ugyanott Putyin.

Szavai szerint a médiából értesült arról, hogy Szergej Szkripal volt orosz kettős ügynököt és a lányát megmérgezték Angliában. A gyilkossági kísérlettel London Moszkvát vádolta, amit az orosz vezetés visszautasított, az incidens miatt a két fél kölcsönösen kiutasított 23 diplomatát, és más retorziókat is életbe léptetett egymás ellen.

„Az első dolog, ami az ember eszébe jut, hogy ha ez harci méreganyag lenne, akkor az emberek természetesen a helyszínen meghaltak volna, ez nyilvánvaló tény, ennek tudatában kell lenni. Oroszországnak nincsenek ilyen eszközei, mi az összes vegyi fegyverünket megsemmisítettük nemzetközi ellenőrzés alatt” – hangoztatta Putyin.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.