Rendőröket öltek meg tálibok Afganisztánban

Kétórás tűzharc volt a szélsőségesek és a rendfenntartók között.

MTI
2018. 03. 18. 7:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztonsági állásokat támadtak meg, és legalább öt rendőrt megöltek tálibok Kabultól északnyugatra – közölte Mohammed Zaman, Gazni tartomány rendőrfőnöke. Zaman elmondása szerint kétórás tűzharc volt a szélsőségesek és a rendfenntartók között.

Az ország nyugati részén, Gor tartományban egy út menti pokolgép egy fiatal pásztort ölt meg, öt másik embert megsebesített. Ikbál Nizámi helyi rendőrségi szóvivő szerint a robbanószerkezetet a tálibok helyezték el az út szélén, célpontjuk pedig itt is a rendőrség lehetett. Hoszt tartományban két gyerek halt meg, kilenc másik pedig megsérült egy út menti robbanószerkezet miatt – tudatta Baszir Bina rendőrségi szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.