Robbanás volt Burkina Faso katonai főhadiszállásán, megtámadták a francia követséget is

A helyi francia intézet is közölte, hogy ostrom alatt áll.

MN
2018. 03. 02. 12:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbanás rázta meg pénteken Burkina Faso fővárosában a hadsereg főparancsnokságának épületét, majd pedig támadás érte Franciaország nagykövetségét is – írja az MTI.

A Reuters hírügynökségnek egy szemtanú azt mondta, hogy hátizsákos, arcukat elfedő fegyveresek megtámadták a főhadiszállást. Egy másik tanú több kisebb robbanást is hallott az első nagy detonációt követően.

A francia nagykövetség a Facebookon tudatta, hogy ostrom alatt áll, akárcsak a helyi francia intézet, és azt tanácsolta, hogy mindenki maradjon, ahol van, és rejtőzzön el.

Párizsban megerősítették a támadás hírét.

A Burkina Fasó-i rendőrség közlése szerint fegyveres támadás zajlik a főváros központjában a miniszterelnöki iroda és ENSZ-épületek közelében. A biztonsági erők a helyszínen vannak. A rendőrség felszólította a lakosságot, hogy maradjon távol a környéktől.

Burkina Fasóban – más nyugat-afrikai országokhoz hasonlóan – dzsihadista terrorcsoportok már több akciót hajtottak végre.

A The Guardian azt írja, szemtanúk szerint a főhadiszállás elleni támadás délelőtt tíz óra körül kezdődött. A robbanásokat autóba rejtett bombák okozhatták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.