Szakadékba zuhant egy egyetemistákkal teli autóbusz Etiópiában, sokan meghaltak

Legalább 38 ember meghalt és 10 megsérült a balesetben.

MTI
2018. 03. 13. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 38 ember meghalt és 10 megsérült az északnyugat-etiópiai Amhara állam Wollo nevű közigazgatási egységében egy balesetben, amelyben egy autóbusz egy kanyarban letért az útról, és szakadékba zuhant – jelentette kedden a helyi sajtó.

A Fana rádió szerint a baleset hétfőn történt. A halottak között 28 férfi és 10 nő van, javarészt egyetemisták voltak – tájékoztatták a helyi hatóságok a Fanát. A 10 sérültet súlyos és könnyebb sérülésekkel ápolják Wollo két egészségügyi központjában – tették hozzá.

Bár történnek fejlesztések az úthálózatban, a lepusztult utak, a nem megfelelő járművezetői képességek és a járművek általános rossz állapota következtében Etiópiában az egyik legmagasabb a közúti balesetek száma. Egy tavalyi jelentés szerint a kelet-afrikai országban legalább 16 ezer ember vesztette életét közúti balesetekben 2014 és 2017 között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.