Tízezrek maradtak víz nélkül Nagy-Britanniában

Az elmúlt napok szokatlanul hideg időjárása miatt sok helyen szétfagytak a csövek.

MN
2018. 03. 05. 9:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízezrek maradtak víz nélkül Nagy-Britanniában, mivel az elmúlt napok szokatlanul hideg időjárása miatt szétfagytak a csövek – közölték a szolgáltatók. A Londont ellátó Thames Water tájékoztatása szerint a brit fővárosban 12 ezer háztartásban nincs víz vagy nagyon alacsony a nyomás. A London melletti Kentben ötezer család küzd vízellátási problémákkal. A Thames Water arra kérte 15 millió ügyfelét, hogy amennyire csak lehet, takarékoskodjanak a vízzel; fürdés helyett zuhanyozzanak, feleslegesen ne folyassák a csapokat, a mosógépeket és mosogatógépeket pedig csak akkor indítsák el, ha megteltek.

A Severn Trent nevű szolgáltató, amely Anglia középső részén 4,3 millió embert lát el vízzel, arról számolt be, hogy négyezer százalékkal emelkedett a csőrepedések száma – írja az MTI. A walesi vízszolgáltató arról számol be, hogy három-hatezer háztartásban egyáltalán nincs vagy alig folyik víz a csapból. A szolgáltatók figyelmeztettek, hogy bár megkezdődtek a javítások, a vízellátás hétfőn még valószínűleg nem fog teljesen helyreállni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.