Többen meghaltak, amikor lezuhant egy orosz helikopter Csecsenföldön

Legalább hatan életüket vesztették a balesetben.

MN
2018. 03. 07. 11:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csecsenföldön, az első feltételezések szerint az erős köd miatt, lezuhant az orosz határőrség egy Mi-8-as helikoptere, többen életüket vesztették – írta orosz hírügynökségi jelentések alapján az MTI.

Dzsmabulat Umarov, az Oroszországhoz tartozó köztársaság tájékoztatásért is felelős minisztere közölte, hogy a nem végleges adatok szerint a gépen tartózkodó hét ember közül hat életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított a történtek okának kiderítésére. Az SZK egy névtelenül nyilatkozó illetékese közölte, hogy a gép leszálláshoz készülve ütközött talajnak.

A helikopter a Hangihoj kanyonban zuhant le az itum-kalinszki járásban, Hildeharoj település környékén, mintegy nyolc kilométerre a grúz határtól, zárt, katonai területen. A közepesen sérült járművet vizsgálat céljából Moszkvába szállítják. 

A szovjet tervezésű, kétturbinás Mi-8-as az egyik legelterjedtebb középméretű helikopter a világon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.