Tolvajbandát kaptak el, Orbán lánya is az áldozatok között van

A francia rendőrség szerint a Charles de Gaulle repülőtér és Párizs között autóval utazókat fosztogatta tizennégy fiatal.

MTI
2018. 03. 10. 13:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia rendőrség fogta el azt a tizennégy fiatalt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megloptak több, a Charles de Gaulle repülőtér és Párizs között autóval utazó turistát, köztük Orbán Viktor magyar kormányfő egyik lányát – írta az AFP francia hírügynökséget szemléző MTI. Az AFP szerint a banda Orbán Viktor lányát is megtámadta 2017 novemberében útban Párizs felé.

A 15 és 21 év közötti fiatalokból álló tolvajbandát március 5-én állították elő a francia főváros közelében – mondták el a francia hírügynökség forrásai. A gyanúsítottak a feltételezések alapján nyolcvannyolc támadást követhettek el 2017 januárja és 2018 márciusa között. Célpontjaik azok a turisták voltak, akik taxival közlekedtek a repülőtér és Párizs között, vagy külföldi rendszámú autóval utaztak – részletezte egy bennfentes, megerősítve a Le Parisien című francia napilap értesülését.

A tolvajbanda bejáratott módszerrel rendelkezett: tagjai odasétáltak a dugóban várakozó autókhoz, szemügyre vették az utasteret, elöl hagyott csomagok után kutatva, majd egy erre a célra kialakított, hegyes kővel betörték az egyik ablakot, és zsákmányukkal elrohantak.

Több bűnözőt a köveken hagyott dns-mintáknak köszönhetően sikerült elfogni, másokat telefonbeszélgetéseik, a kirabolt autón található nyomok vagy szemtanúk lepleztek le – árulta el a forrás. Hatan már ismertek voltak a hatóságok előtt hasonló bűncselekmények miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.