Trump egy évvel meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat

A 2014-ben elrendelt Oroszország elleni büntetőintézkedések hatályban maradnak.

MTI
2018. 03. 02. 20:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy évvel meghosszabbította Donald Trump amerikai elnök pénteken aláírt rendeletében a Krím félsziget 2014-es bekebelezése, illetve az Ukrajnában harcoló kormányellenes lázadók feltételezett támogatása miatt Oroszország ellen elrendelt szankciós intézkedéseket – közölte a Fehér Ház sajtóosztálya.

A közzétett dokumentum szerint a 2014 március 6-án, március 16-án, március 20-án, illetve december 19-én elrendelt büntetőintézkedések meghosszabbításáról van szó.

Az elnöki rendelet megfogalmazása szerint Oroszország ukrajnai szerepvállalása változatlanul „szokatlan és rendkívüli” veszélyt jelent az amerikai nemzetbiztonságra.

Az irat szerint Trump ezért arra a megállapításra jutott, hogy az említett rendelkezéseknek 2018. március 6-án túl is hatályban kell maradniuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.