Újabb halálos áldozatai vannak az USA-ban tomboló viharnak

Legalább nyolc ember, köztük két gyermek vesztette életét.

MN
2018. 03. 04. 7:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A haláleseteket a szélvihar által kidöntött fák okozták Massachusetts, New York, Virginia, Maryland és Pennsylvania államokban – írja az MTI. A New York Times beszámolója szerint két gyerek is életét vesztette.

Szombaton még legalább egymillió embert érintett az áramkimaradás.

Az ABC hírtelevízió legfrissebb összesítése szerint tizenhárom északkeleti államban kétmillió háztartás maradt áram nélkül a villanyvezetékekre dőlt fák miatt. Az áramszolgáltató vállalatok szakemberei második napja éjt nappallá téve próbálják helyreállítani az áramszolgáltatást.

Az Amtrak vasúttársaság Washington, New York és Boston között közlekedő vonatai szombaton is tetemes késésekkel közlekedtek. Előző nap állt a vasúti forgalom az északkeleti folyosón.

A légi forgalmat figyelő FlightAware portál szerint az ítéletidő miatt szombaton hatszáz járatot töröltek az Egyesült Államok északkeleti repülőterein. Előző nap háromezer repülőgép vesztegelt a vihar miatt.

A pénteken kezdődő vihar szombaton némileg alábbhagyott, a nyílt tenger felé véve útját, de is így óránkénti nyolcvan kilométeres széllökések okoznak bajt a part menti térségben. Sok helyütt, kiváltképpen Új-Anglia településein újabb áradások voltak. Szombat délután Massachusetts államban is szükséghelyzetet hirdettek, miután előző nap Virginiában és Marylandben is rendkívüli hatósági intézkedést kellett bevezetni, hogy a természeti csapás okozta károk felszámolásakor hozzájuthassanak a szövetségi forrásokhoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.