Újraválasztották Hszi Csin-pinget Kína elnökévé

A 64 éves Hszit Kína legerősebb vezetőjének tartják Mao Ce-tung óta.

MTI
2018. 03. 17. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai parlament szombaton ellenszavazat nélkül újraválasztotta államfőnek Hszi Csin-pinget újabb öt évre. A döntés nem volt meglepő. A 2970 küldött ugyancsak egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül szavazta meg, hogy Hszi legyen a Kínai Kommunista Párt Központi Katonai Bizottságának az elnöke is, azaz gyakorlatilag a hadsereg főparancsnoka.

A hatvannégy éves Hszit Kína legerősebb vezetőjének tartják Mao Ce-tung óta. Egy hete feloldották azt a korlátozást, amely szerint egy elnök csupán egyszer választható újra újabb öt évre, Hszi így akár élete végéig is Kína elnöke maradhat, sőt teljhatalmú vezetője, hiszen nemcsak a hadsereg, hanem a párt élén is ő áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.