Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A lengyel miniszterek belátták, hogy nem kell annyit keresniük

Ötödével csökkentenék a képviselők fizetését, a kormánytagok a jutalmaikat is visszaadják.

MTI
2018. 04. 05. 13:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel miniszterek, valamint a politikai kinevezésű államtitkárok úgy döntöttek, hogy visszaadják tavalyi jutalmaikat – közölte csütörtöki sajtóértekezletén a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) elnöke, bejelentve azt is, hogy húsz százalékkal csökkentenék a képviselők fizetését.

Jaroslaw Kaczynski rendkívüli sajtóértekezletén elmondta: a miniszterek és a politikai kinevezésű államtitkárok „erkölcsi megfontolásból” május közepéig átadják a Caritas katolikus segélyszervezetnek a tavalyi jutalmaikat.

„Vox populi vox Dei. A nép hangja Isten hangja” – jelentette ki, utalva arra, hogy a 2017-es jutalmak kérdése az utóbbi hetekben társadalmi elégedetlenséget váltott ki.

Közölte továbbá, hogy a PiS politikai vezetése aznap úgy döntött: rövidesen olyan törvénytervezetet nyújt be, amelynek értelmében 20 százalékkal csökkentenék az alsó- és a felsőház tagjainak fizetését, továbbá megszüntetnék az önkormányzatok élén álló tisztségviselők és az állami tulajdonú társaságok vezetőinek jutalmait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.