Budapestre jön a kampányhajrában Jaroslaw Kaczynski

A lengyel kormánypárt elnöke mellett állítólag a miniszterelnök is Budapestre látogat emlékműavatás ürügyén.

MTI
2018. 04. 04. 16:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken Budapestre látogat, és részt vesz a szmolenszki légi katasztrófa áldozatai emlékművének felavatásán Jaroslaw Kaczynski, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke – közölte szerdán Varsóban Beata Mazurek, a PiS szóvivője. Mazurek a Twitteren tette közzé az információt, majd a PAP hírügynökséget is tájékoztatta.

A PAP emellett a lengyel kormányfői hivatalhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy az emlékmű avatásán Mateusz Morawiecki miniszterelnök is részt vesz. A kormányfő hivatala nem adott ki hivatalos közleményt ez ügyben.

A PAP beszámolója szerint a magyar kormány, a fővárosi önkormányzat és Budafok-Tétény önkormányzata együttműködésében létesült, Mementó Szmolenszkért elnevezésű emlékművet péntek délelőtt avatják fel Budapesten.

A 2010-es szmolenszki légi katasztrófában a lengyel állami küldöttség 96 tagja halt meg, köztük volt a PiS elnökének ikertestvére, Lech Kaczynski akkori államfő is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.