Enyhül a fagy: Észak-Koreába látogat Szergej Lavrov

Putyin és Kim Dzsongun találkozójáról nem született megállapodás.

MN
2018. 04. 10. 11:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Phenjanba szóló meghívást fogadott el Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, aki kedden fogadta Moszkvában észak-koreai hivatali partnerét, Ri Jong Hót – írja az MTI.

A beszámoló szerint Lavrov közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető találkozójáról nem született megállapodás.

Hozzátette, hogy Moszkva üdvözli a helyzet fokozatos normalizálását a Koreai-félszigeten, valamint támogatja a Phenjan, illetve másfelől a Szöul és a Washington között hamarosan várható kapcsolatfelvételt. Mint mondta, az Egyesült Államoknak „vasbeton szilárdságú” biztonsági garanciákat kell nyújtania Észak-Koreának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.