Három nagykövetséget gyújtott fel valaki Stockholmban

Egy szecessziós sorház részben kiégett.

Kuthi Áron
2018. 04. 04. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki szerda délben a stockholmi portugál nagykövetségen, egy szecessziós sorház második emeletén, tizennégyen megsérültek, kettőt közülük kórházba kellett szállítani. A hatóságok egy embert elfogtak, gyújtogatással gyanúsítják. A rendőrség annyit közölt, hogy egy magas, szakállas, ötvenes éveiben járó férfit hallgatnak ki. A helyszínre kommandósok is érkeztek. 

Az előkelő stockholmi Östermalm villanegyed nagyköveti rezidenciáknak, nagykövetségeknek ad helyet, nemritkán több diplomáciai misszió osztozik egy épületben. A portugálok esetében is ez történt, felettük az argentin, alattuk a tunéziai diplomaták rendezkedtek be. Utóbbi nagykövetségekre is átterjedt a tűz. A portugál alkalmazottak közül hatot az erkélyről kellett kimenekíteni. Svéd médiabeszámolók alapján a lángok legalább három órán át lobogtak az épületben. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.