Huszonnégy év után talált rá elveszett lányára egy kínai házaspár

Gyermeküket hároméves kora óta keresték.

MTI
2018. 04. 03. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

24 esztendei keresés után talált rá háromévesen elveszett lányára egy kínai házaspár – írta a BBC News.

Vang Ming-csing és felesége, Liu Teng-jing kedden ölelhették végre magukhoz ma már 27 éves lányukat. A Csengtuban élő házaspár annak idején gyümölcsöt árult egy út menti standnál, és egy nap, amikor végeztek a vásárlók kiszolgálásával, észrevették, hogy hároméves lányuk, Csifeng eltűnt mellőlük.

A házaspár, akiknek egy másik lányuk is van, éveken át kutatott a városban és a környező területeken Csifeng után. Az újságokban, valamint az interneten is hirdetéseket adtak föl, és soha nem hagyták el Csengtut, hátha a lány egyszer hazatalál hozzájuk.

Három évvel ezelőtt aztán Vang úgy döntött, kiszélesíti a keresést, és sofőrként regisztrált egy kínai fuvarmegosztó szolgáltatóhoz, remélve, hogy egy nap talán saját lánya ül be mellé az autóba.

Ekkor a férfi már a kínai média figyelmét is fölkeltette szokatlan keresési módszerével: autója hátsó ablakába is kitett egy hirdetést, és minden egyes utasának adott egy röplapot, rajta Csifenggel kapcsolatos információkkal.

Az évek alatt a kínai rendőrség több nőt is DNS-vizsgálatnak vetett alá, ám az eredmények mindig csalódást okoztak. Ám tavaly év végén egy rendőrségi fantomképrajzoló elolvasta Vang történetét, és úgy döntött, segítségképpen elkészíti Csifeng felnőttkori portréját. Bejárta az internetet a kép, és több ezer kilométerrel arrább, az ország másik végében élő Kang Jing magára ismert a rajzon. A nő év elején fölvette a kapcsolatot Vanggal, és a DNS-vizsgálat ezúttal örömteli eredményt hozott.

Kedden találkozott először a házaspár és rég elveszett lányuk, amikor az észak-kínai Csilin tartományban élő Kang Jing Csengtuba utazott férjével és két gyermekével. „El sem tudom mondani, mennyi reményt, csalódást és elkeseredettséget éltünk meg az elmúlt 24 évben. Most viszont végre újra együtt vagyunk” – idézte az édesapát az egyik pekingi lap.

A kínai lapok szerint Kang Jing a szüleitől mindössze húsz kilométerre nőtt fel, de nem részletezték, hogy miként szakadt el annak idején tőlük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.