Kisteherautó hajtott a gyalogosok közé a németországi Münsterben

A hírek szerint hárman meghaltak. Több német hírportál úgy tudja, egy német férfi vezette a furgont.

MN
2018. 04. 07. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisteherautó hajtott egy étterem teraszába a németországi Münster óvárosában. A Süddeutsche Zeitung és a Rheinische Post információi szerint a furgont egy negyvennyolc éves német férfi vezette, de Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztériuma egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az információt. A helyi rendőrség megerősítette, hogy halálos áldozatai is vannak az incidensnek. A halottak és a sérültek számáról azonban nem közölt információkat. A szervezet a helyieket felszólította, hogy kerüljék el a helyszínt.

A Bild német portál úgy tudja, a hatóságok szerint támadás történt; a kormány szóvivője azonban úgy nyilatkozott, egyelőre nem biztos, hogy terrortámadásról van szó. Az elkövető valószínűleg öngyilkos lett, legalább hárman meghaltak, és mintegy harmincan megsérültek. A belügyminisztérium információi szerint négyen haltak meg az incidensben, köztük a támadó. Hatan súlyosan megsérültek.

„Kérjük, ne terjesszenek álhíreket és információkat, ezzel támogatnak minket. Itt fogjuk tájékoztatni önöket” – írta a Twitteren a helyi rendőrség. Egyelőre nem tudni, az elkövetőnek voltak-e társai. A münsteri rendőrség azt közölte a Rheinische Post szerint, hogy egyes jelentések alapján a támadás után két ember kiugrott a kisteherautóból. Ezt a szálat egyelőre vizsgálják. Ugyanez a lap írt arról, hogy a furgon hátuljában egy gyanús tárgyat vizsgált a rendőrség. A szombati incidens pontosan egy évvel a svédországi, szintén teherautóval elkövetett terrorattak után történt.

A Twitteren több, az események helyszínén készült fotó is terjed.

Münsterben tavaly decemberben készített videoriportot az Azonnali.hu stábja, mivel az volt a német választásokon az egyetlen olyan körzet, ahol a bevándorlásellenes Alternative für Deutschland a parlamenti küszöb alatti eredményt ért el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.