Korrupció, Semjén Zsolt és a mérhetetlen KDNP

Az osztrák média még a választás előtti utolsó napon is Orbán Viktorral, Semjén Zsolttal és Vona Gáborral foglalkozott.

MN
2018. 04. 08. 8:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat délután az osztrák Der Standard Korrupciós mocsár a pusztában című cikkében foglalkozik Orbán Viktorral és a magyarországi korrupcióval. A szerző úgy véli, hogy a miniszterelnöknek egyszerűen nem volt más üzenete a kampányban, mint a migráció kérdése. Orbán ellenfelei és a kritikus média pedig azt állította, hogy ezzel az üzenettel csak más és fontosabb dolgokról akarja a miniszterelnök és pártja elterelni a figyelmet. 

A Der Standard ír a lapunk által feltárt ügyekről. Többek között a Kósa Lajossal összefüggésbe hozható 4,3 milliárd euróról vagy a gyémánttá vált „alkotmányos költségről”.

A cikk szerzője, aki egyben az újság budapesti tudósítója is, külön kiemeli Orbán Viktor és Semjén Zsolt, valamint a Fidesz és a KDNP viszonyát, ami a kereszténydemokrata pártelnök svédországi luxusvadászata kapcsán merült fel. A kisebbik kormánypárttal kapcsolatban az a véleménye, hogy annyira mérhetetlenek, hogy ha nem lennének a Fidesszel szövetségben, akkor be se kerülnének a parlamentbe. 

A lap szerint a magyar belpolitikát vizsgálva természetesen megkerülhetetlen Orbán Viktor veje, Tiborcz István személye is, akinek ügyei után az OLAF is vizsgálódik.

Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről is közöl egy portrét az újság, amelyben az életútja mellett azt is leírják, hogy hogyan sikerült a szélsőjobboldali pártot középre kormányozni, és a pártelnök sikeresen kiűzte a Jobbikból a harcias hangvételt. Most már nincsenek romaellenes kampányok, illetve az antiszemitizmussal is sikerült leszámolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.