Lövöldözés volt a Youtube kaliforniai székházánál

Egy támadó volt, egy nő, aki az épületen belül lőtt rá több emberre, majd halálos lövés érte őt.

MN
2018. 04. 03. 20:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lövöldöző miatt riasztották a rendőrséget kedden a YouTube fájlmegosztó honlap kaliforniai székházához, és az incidensnek több sebesültje van. A támadó végül öngyilkos lett – jelentették hírügynökségek. A legnagyobb videómegosztó portál székhelye az észak-kaliforniai San Brunóban van.

A rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy ne menjen a környékre. A Youtube alkalmazottai közül többen is beszámoltak egy lövöldözőről – tudósított korábban a BBC. A cég egyik dolgozója, Vadim Lavrusik a Twitteren írta meg, hogyan rohantak el mellette a rémült kollégák, akikkel aztán egy irodában elbarikádozták magukat.

Az MTI szerint a helyi tévék képein a Youtube alkalmazottai feltartott kézzel távoztak az épületből, és előzőleg a rendőrség azt közölte Twitteren, hogy valaki lövéseket ad le a székháznál. A Youtube egyik termékmenedzsere arról számolt be, hogy éppen megbeszélést folytattak többen, amikor lövésektől megremegett a padló alattuk.

Hírügynökségek később arról számoltak be, hogy egy támadó volt, egy nő, aki az épületen belül lőtt rá több emberre, majd halálos lövés érte őt, a rendőrség szerint valószínűleg öngyilkosságot követett el. Hét embert sebesített meg, egyikük válságos állapotban van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.