Még több ember adatait adta ki a Facebook a Cambridge Analyticának

Most ott tartunk, hogy 87 millió felhasználó személyes adatait oszthatták meg szabálytalanul.

MTI
2018. 04. 04. 20:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábban ismertté váltnál több, vagyis mintegy 87 millió felhasználó személyes adatait oszthatták meg szabálytalanul a Cambridge Analytica nevű brit–amerikai politikai elemző- és tanácsadó céggel – közölte szerdán a Facebook. Mike Schroepfer, a Facebook technikai vezetője azt írta, hogy az érintettek többsége az Egyesült Államokban van.

Eddigi sajtójelentések szerint a londoni székhelyű, New Yorkban is irodát fenntartó Cambridge Analytica 50 millió Facebook-profil adatait dolgozta fel a felhasználók tudta nélkül, és az amerikai, valamint a brit választások befolyásolására használta fel.

Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal alapítója és elnök-vezérigazgatója beismerte a Facebook „tévedését”, teljes körű vizsgálatot ígért a Cambridge Analytica ügyében, és intézkedéseket jelentett be a személyes adatok védelme érdekében.

A botrány nyomán a Facebook tőzsdei értéke zuhanórepülésbe kezdett, Mark Zuckerberg alapító elnök-vezérigazgatót pedig a kongresszus elé idézték meghallgatásra. Az Egyesült Királyság parlamentje is meghallgatta volna Zuckerberget, ám az ezt elhárította, és csupán helyettesét küldte Londonba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.