Orosz befolyás: Trump nem bűnvádi célpontja a vizsgálatnak

Ezt Robert Mueller mondta az amerikai elnök ügyvédeinek.

MTI
2018. 04. 05. 6:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erről szóló információt a The Washington Post című lap közölte meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, hozzátéve, hogy ezt Mueller állítólag még a múlt hónapban mondta az ügyvédeknek.

A lap megjegyezte: az ügyészek „alanynak” tekintenek valakit, aki ellen vizsgálat folyik, de nincs bizonyíték a vádemeléshez. Az újság ugyanakkor azt is állította, hogy magánbeszélgetésekben Robert Mueller azt az álláspontot képviselte volna, hogy megpróbálja lezárni azt a dossziét, amely az igazságszolgáltatás akadályozásáról szól, és arról kérdezné Donald Trumpot, hogy valóban megpróbálta-e meggátolni az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatot.

A National Review című, kéthetente megjelenő konzervatív magazin szerint Mueller álláspontja azt jelenti, hogy a vizsgálóbizottság leminősítette Trump vélelmezett szerepét az oroszokkal történt állítólagos összejátszásban, amelyre egyes vélemények szerint a 2016-os elnökválasztási kampány idején került volna sor.

Donald Trump mindig következetesen cáfolta az összejátszás vádját, s legutóbb március 18-án tett közzé Twitter-bejegyzést, amelyben „boszorkányüldözéssel” vádolta Robert Muellert. „A Mueller-vizsgálatnak soha nem lett volna szabad elkezdődnie, miután nem volt összejátszás, és nem volt bűncselekmény, az egész egy fondorlatos tevékenységen, valamint a csalárd Hillary és a Demokrata Párt által fizetett hamis dosszién alapul” – írta az elnök. S egyúttal emlékeztetett arra is, hogy a vizsgálóbizottságban „13 keményvonalas demokrata”, Hillary Clinton „néhány nagy támogatója” és „nulla republikánus” foglal helyet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.