Összeütközött a metróalagútban két villamos Németországban

Legalább húszan megsérültek, ketten súlyosan.

MN
2018. 04. 03. 15:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeütközött a metróalagútban két villamos Németországban, a balesetben huszonketten sérültek meg, közülük ketten súlyosan – számoltak be német hírforrások.

A szerencsétlenség a Ruhr-vidéki nagyvárosban, Duisburgban történt, az U79-es metró és a a 903-as jelzésű villamos közös vonalán, amely ugyanabban az alagútban halad az érintett szakaszon.

A helyi közlekedési vállalat Facebook-oldalán közölte, hogy az ütközés nem frontális volt, majd azt jelentették, hogy az egyik szerelvény az előtte haladóba rohant bele.

A helyszínre mintegy 80 tűzoltó és a rendőrség is nagy erőkkel kivonult.

A rendőrség szerint a két súlyos sérültet kórházba szállították. Az RP Online úgy értesült, hogy egyikük komolyabb agyrázkódást szenvedhetett.

A baleset helyszínét, az Auf dem Damm metrómegállót lezárták, és metrópótló buszokat indítottak.

A szerencsétlenség oka egyelőre ismeretlen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.