Politico: Börtönbüntetés várhat Orbánra és környezetére

A Fidesz mindent megtesz a győzelem érdekében, kampányán azért egyre inkább érzékelhető a vereségtől való félelem.

Garamvölgyi Flóra
2018. 04. 02. 12:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Politico összeállítással emlékezett meg a közelgő magyar választásról, ebben összeszedték a kormány kampányeszközeit, és összefoglalták, hogy mi is a tét április 8-án. A cikk az illiberális demokrácia és a migrációellenesség élharcosaként emlegeti Orbán Viktort, aki negyedik ciklusára készülve kifejezetten hangos és feszült kampányidőszakkal találta szemben magát. Mindeközben a kabinet a korrupciós ügyek és a kiszivárgott kellemetlen információk örvényében igyekszik mindenért az Amerikában élő milliárdost, Soros Györgyöt hibáztatni – teszik hozzá.

A lap azt is kiemeli, hogy a Fidesz igyekszik mindent megtenni a győzelem érdekében – a választási rendszer számára kedvező kialakításával és a média többségének ellenőrzésével –, Orbánék kampányán így is egyre inkább érzékelhető a vereségtől való félelem. Kifejtik, hogy bár kevesen hisznek abban, hogy a Fidesz elbukja a választást, az ellenzék taktikai szavazásra buzdítja a szavazóit, hogy ezzel gyengítsék a kormányon lévő párt eredményét. A Fidesz azért sem tekint lehetőségként a vereségre, mivel a botrányok fényében többükre – a kormányfőre és környezetére is – börtönbüntetés várhat, írja a szerző.

A szemlében a Politico összegyűjtötte az összes eddigi, a magyar választásokhoz kapcsolódó írásokat, egyebek között azt, amelyben azt elemzik, hogy a túlárazott és irányított kormányzati Microsoft-szoftverbeszerzés szálai Orbán közvetlen környezetéig érnek, és ez igen súlyos következményekkel is járhat. Az összeállításban szerepelnek még a Soros fotójával ellátott negatív kampány plakátjai, valamint Orbán Viktornak az a kijelentése is, amelyben közvetlen párhuzamot vont a migráció és a terrorizmus között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.