Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Szkripal-ügy: Elhagyták Oroszországot a kiutasított amerikai diplomaták

A kiutasításról az orosz kormány döntött, miután előbb az Egyesült Államok utasította ki az orosz diplomatákat.

MTI
2018. 04. 05. 18:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhagyták Oroszországot a kiutasított amerikai diplomaták – közölte újságírókkal Heather Nauert, a washingtoni külügyminisztérium szóvivője csütörtökön.

Nauert – akit a közelmúltban a közpolitikáért és nyilvános diplomáciáért felelős államtitkárnak neveztek ki – azt jelentette be, hogy az Oroszországból kiutasított mind a hatvan diplomata elhagyta állomáshelyét és hazafelé tart az Egyesült Államokba.

„Csütörtök reggel hatvan amerikai diplomata elhagyta Oroszországot, az orosz kormány azon – megalapozatlan – döntésének megfelelően, amellyel nemkívánatos személyeknek minősítette őket” – szögezte le Nauert.

Korábban a Szkripal-ügy miatt az Egyesült Államok hatvan orosz diplomatát utasított ki.

Az amerikai kormány hangsúlyozta, hogy döntése szolidaritás is az Egyesült Királysággal, ugyanakkor a kiutasított orosz diplomaták közül néhányat kémnek minősített. A Seattle városában lévő orosz konzulátust is erre hivatkozva záratta be.

Orosz ENSZ-nagykövet: Nagy-Britannia a tűzzel játszik

Nagy-Britannia a tűzzel játszik, amikor Moszkvát vádolja Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és lánya megmérgezésével, amit meg fog bánni – jelentette ki Vaszilij Nyebenzja orosz ENSZ-nagykövet a világszervezet Biztonsági Tanácsának csütörtöki ülésén.

„Megmondtuk brit kollégáinknak, hogy a tűzzel játszanak, és ezt meg fogják bánni” – mondta Nyebenzja a BT-ülésen, amelynek összehívását szerdán követelte.

Oroszország ENSZ-nagykövete szerint London másokkal összehangolt kampányt folytat annak érdekében, hogy lejárassa Oroszországot.

Nyebenzja szerint Moszkva okkal feltételezheti, hogy a Szkripal-ügy mögött egy sor ország titkosszolgálata áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.