Sztrájkol az Air France: minden keddi budapesti járatát törölte

A légitársaság alkalmazottjai nincsenek megelégedve a fizetésükkel.

MN
2018. 04. 03. 12:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dolgozóinak munkabeszüntetése miatt minden keddi budapesti járatát törölte az Air France – írja az MTI a Budapest Airport járatinformációs rendszerének adatai alapján.

A párizsi központú légitársaság keddenként négy járatot közlekedtet Budapestre, a 9.05-kor érkező gép után a 16.25-kor, a 17.20-kor, illetve a 22.55-kor érkező járatot is törölte a társaság. A szerdai menetrendben szintén ez a négy járat várható, ezek a kedd délutáni információk alapján menetrend szerint közlekednek.

Az Air France dolgozói azért hirdettek sztrájkot, mert a szakszervezetek 6 százalékos béremelési javaslattal álltak elő, de a cég vezetése 1-1,5 százalékos, a fizetések reálértékét megtartó javaslattal állt elő. A menedzsment szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lehet teljesíteni a dolgozók követését úgy, hogy ne sérüljön a cég hosszú távú növekedési terve.

Az Air France KLM csoport a 2017-es évet az egy évvel korábbihoz képest 60 százalékkal jobb, 1,4 milliárd eurós üzemi eredménnyel, illetve 272 millió euró adózott veszteséggel zárta a holland hajózó személyzet új nyugdíj-megállapodása miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.