Tizenkét óra után mentettek ki egy fiút a Los Angeles-i szennyvízhálózatból

Az egyik akna felett játszott egy fapallón, amely eltörött, ő pedig nyolc métert zuhant a csatornába.

MTI
2018. 04. 03. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félnapos keresés után sikerült kimenteni Los Angeles szennyvízhálózatából egy tizenhárom éves fiút, aki a csatornába esett. Jesse Hernandez egy Los Angeles-i parkban a csatornahálózat egyik aknája feletti fapallón játszott társaival vasárnap, amikor a fa eltörött, Jesse pedig nyolc métert zuhanva egy gyorsan hömpölygő szennyvízfolyamba esett – mondta Brian Humphrey, a Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője.

A hatóságok tizenkét órán át keresték a fiút a hálózat labirintusszerűen kanyargó föld alatti csőrendszerében, úszó eszközökre szerelt kamerák segítségével. Végül kézlenyomatokat vettek észre egy csövön, ez vezette őket a területhez, ahol Jesse három méter mélységben várta a segítséget. Azonnal orvosi ellátást kapott, nem sérült meg.

„Istenhez imádkoztam, hogy segítsen, és ne haljak meg. Minden csendes volt, és sötét. Csak a víz csobogását hallottam, nem láttam semmit” – nyilatkozta kimentése után az egyik televíziónak. Jesse felkutatásán mintegy százan dolgoztak, a fél nap alatt 731 méter csövet vizsgáltak át.

Humphrey kiemelte a fiú eltökéltségét és ügyességét. Jesse túlélését segítette, hogy együtt sodródott a szennyvízzel, és sikerült olyan helyet találnia, ahol nem volt mérgező a levegő. „A föld alatt, kiváltképp ha hulladék is van a területen, gyakran képződnek mérgező gázok, például metán vagy kén-hidrogén” – jegyezte meg.

Szintén vasárnap egy tizenegy éves fiú esett egy Meadow Vista-i csatornába, Sacramentótól 65 kilométerre északnyugatra. Őt néhány órával később holtan találták meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.