Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Tűz ütött ki egy isztambuli kórházban

A betegeket kimenekítették.

MTI
2018. 04. 05. 17:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki csütörtökön az Isztambul európai oldalán, Gaziosmanpasa körzetben található Taksim Oktatói és Kutatói Kórházban – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A lángokat a helyszínre érkező tűzoltók már ellenőrzésük alá vonták, de az oltási munkálatok még nem értek véget. A tűz az épület tetejéről indulva a külső felületeken terjedt lefelé az alsóbb szintekre.

A betegek túlnyomó többségét evakuálták. Néhány beteget a tűzoltólétra segítségével menekítettek ki az épületből.

Binali Yildirim török kormányfő csütörtöki sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az intenzív osztályról 32 embert más kórházakba szállítottak.

Isztambul tartomány kormányzója, Vasip Sahin a helyszínen közölte: az incidensnek nincs halottja, az épületen belül pedig nem égnek lángok, csak füst terjeng. Füstmérgezéses esetekre vonatkozó információk nincsenek, a tűz okát vizsgálják – tette hozzá.

A Dogan török hírügynökségnek nyilatkozva az egyik beteg rokona azt állította, hogy a kórházat nem szerelték fel kiskalapácsokkal, így a benntartózkodók nem tudták működésbe hozni a vészjelző rendszert. A Dogannak nyilatkozva más hozzátartozók is megerősítették, hogy a csengők nem szólaltak meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.