Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Újabb sztrájkot jelentettek be az Air France dolgozói

A légiközlekedési dolgozók szakszervezetei 6 százalékos béremelést akarnak.

MTI
2018. 04. 05. 9:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ágazatban dolgozó tíz szakszervezet bejelentette, hogy miután április 7-én, továbbá 10-én és 11-én sztrájkolnak, béremelési követeléseik alátámasztása érdekében további két, kétnapos munkabeszüntetést tartanak, április 17–18-án, valamint 23–24-én.

A szakszervezetek az újabb munkabeszüntetésekről az után döntöttek, hogy szerdán egyeztettek a menedzsmenttel. A szakszervezetek szerint „a vállalatirányításnak nincs semmilyen ajánlata, és a béremelésről még tárgyalni sem hajlandó”.

A szakszervezetek által áprilisra kijelölt munkabeszüntetések időpontja többször egybeesik a vasutasok április elejétől két hónapon át tartó, kétnaponkénti sztrájkjával. A vasutasok legközelebbi munkabeszüntetése vasárnap és hétfőn lesz.

A légiközlekedési dolgozók szakszervezetei 6 százalékos béremelést akarnak, míg a cégvezetés a fizetések reálértékét megtartó 1 százalékos emelésre lát lehetőséget. A menedzsment érvelése szerint nem lehet teljesíteni a dolgozók követését úgy, hogy ne sérüljön a cég hosszú távú növekedési terve.

A francia légitársaságnál 2011 óta nem volt béremelés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.