Több száz embernek tartott istentiszteletet, őrizetbe vették

Őrizetbe vettek egy lelkipásztort hétfőn Floridában, mert a koronavírus-járvány miatti gyülekezési tilalom ellenére százaknak tartott vasárnapi istentiszteletet.

Forrás: MTI2020. 03. 31. 6:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rodney Howard-Browne tiszteletest az sem tántorította el a szertartás megtartásától, hogy a helyi seriff figyelmeztette: nem tartják be az egybegyűltek egymástól a biztonságos távolságot.

A seriff előzetesen kihelyeztetett a templom elé egy elektronikus táblát, amelyen a felirat a járvány fékezése végett szükséges távolságtartásra szólít el.

Az érintett floridai megyében a hatóság tíz főben maximálta a rendezvények résztvevőinek számát, a szóban forgó istentiszteleten viszont több százan voltak, ráadásul a szertartás igen hosszú, több mint háromórányi volt.

A lelkipásztort még hétfőn 500 dollár óvadék fejében szabadon engedték, aki azután Twitter-üzenetben bigottnak és vallásgyűlölőnek minősítette a sajtót.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy az eset nem egyedi. Ohio, Kentucky és Louisiana tagállamokban az egyházak továbbra is templomaikba invitálják híveiket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.